Кралски лешояд     Лешоядите обикновено са известни като тъпи, грозни,черни птици. От

...
Кралски лешояд
 
  Лешоядите обикновено са известни като тъпи, грозни,черни птици.
От
Коментари Харесай

Изумителни създания

Кралски лешояд

 

 

Лешоядите нормално са известни като тъпи, грозни,черни птици.

От друга страна, кралският лешояд е изумителна птица.

Тялото му е бяло в горната част и черно в долната, а главата му е изпъстрена в разнообразни цветове. Широко публикуван е в съвсем цяла Южна и Централна Америка, само че напоследък представителите понижават заради изсичане на горите.

Една от теориите за името му е, че в легендите на маите птицата е била крал, който е изпращал посланията на боговете до хората и противоположното.

Японски паяковиден рак

Снимка: Leong Soong

Това е най-големият жив Антропод. Краката му се простират на 4 метра дължина и тежат 20кг. Смята се, че живеят до 100 години.

 

Морски паяк

 

Този злокобен студенолюбив жител на морските дълбини даже няма тяло, а вместо това органите му са ситуирани в краката. Необичайното творение обитаващо Южните морета към Антарктика се състои съвсем напълно от крайници без обособено тяло и дълъг хобот, с помощта, на който изсмуква жертвите си, нормално мекотели като медузи и червеи.

Морския паяк няма дихателна система, а употребяват дифузия.

 

Камшичест скорпион

Ужасяващите паякообразни имат огромни щипки и камшиче в края на коремчето. Тези скорпиони могат да изпускат разнообразни химикали, в това число и мравчена киселина, хлор и оцетна киселина.

Обърната морска котка

Тези африкански риби постоянно се виждат да плуват на назад (с корема нагоре). Смята се, че го вършат, с цел да улавят храна по повърхността на водата, като да вземем за пример яйца на инсекти. Оцветяването им също е наопаки – за разлика от множеството риби, при тях коремчето е по-тъмно от гърба.

Водна мечка

Тези дребни, наподобяващи на гъсеница, създания са едни от най-изумителните. Могат да живеят на всички места – от горещи извори до арктически райони. Още по-невероятно е, че могат да влязат в крионичен режим, което ги прави съвсем неуязвими от външни закани. Могат да оцелеят при температури от над 150 градуса по Целзий, както и такива близки до безспорната нула. Издържат на голямо налягане, радиация и даже галактическия вакуум. Метаболизмът им също клони към нула. Най-често се откриват по мъхове, лишеи и други влажни места.

Вампирска нощна пеперуда

За разлика от останалите пеперуди, които пият нектар, вампирската безусловно пие кръв. Използва хоботчето си, с цел да пробие кожата и стартира да смуче. Често хапят и хора, само че за благополучие не е известно да придвижват заболявания.

Вълнена нощна пеперуда

Megalopyge Opercularis са много космати, изключително в етап на гъсеница, когато наподобяват на персийска котка. Може да наподобяват пухкави и мекички, само че никога не ги докосвайте. Като множеството гъсеници, и тези имат предпазен механизъм. Косъмчетата в действителност са отровни бодли. Ако се убодете няма да умрете, само че сигурно ще ви боли доста.

Жирафски хоботник

Както може да се чака, тези хоботници имат дълъг, прав врат (само мъжките). Това им оказва помощ при строенето на гнездо. Също по този начин са и много цветни, като най-често са оцветени в черно и алено.

Кашалот джудже

Кашалотът е могъщо творение. Той е най-големият от зъбатите китове, гмурка се на огромна дълбочина и яде големи сепии. Все отново това е най-малкият тип китове. Голям е почти колкото човек и изпуска червеникаво вещество, което пропъжда хищниците.

Андийска сипка

Женските са напълно елементарни, само че мъжките имат чудноват, яркооранжев гребен. Перата му са червени, оранжеви, черни и сиви. Това е националната птица на Перу.

Кокосов рак

Това е най-големият антропод на сушата и тежи 4кг. Този рак се катери по дърветата и яде кокосови орехи, а съгласно слуховете краде и блестящи обекти.

Космата жаба

Тази африканска жаба е получила името си поради косъмчетата в профил на мъжките. Те спомагат за абсорбирането на повече О2, защото мъжките прекарват повече време на сушата до момента в който пазят яйцата си. Друго забавно при тези жаби е, че имат отделящи се нокти с костна конструкция. За да отдели ноктите си, жабата би трябвало първо да си счупи дребна кост.

Барелеева риба

Въпреки, че тази риба е известна на учените от много време, те едвам неотдавна схващат какъв брой странна е. Рибата има черно тяло и транспарантна глава. Въпреки че начело на главата си има две издутини, това не са очите й. Всъщност очите й са зелените сфери, които се виждат в транспарантната глава.

Източник: listverse.com

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР